App store Optimalisatie

Prappers is de nummer 1 van Nederland in App Store Optimalisatie. Wij werken voor grote bekende merken en start-ups. Met onze optimalisatie technieken zorgen we voor een betere positie in de Google Play Store en de Apple App Store (iTunes). Wij verbeteren alle zichtbare factoren zoals titel, omschrijvingsteksten, icon en screenshots. Daarnaast beïnvloeden we de indirecte factoren die de positie in de app stores verbetert.

App Store Optimalisatie is een continue proces. Per maand komen er meer dan 50.000 nieuwe apps bij in de Google Play Store en Apple App Store. Het is belangrijk om continue het eigen bereik en de zichtbaarheid van de app te behouden en te vergroten.

Door de aanwezigheid in de appstores doorlopend te verbeteren kun je perfect inspelen op andere marketing- en communicatie activiteiten, events, seizoenen en voor de app relevante gebeurtenissen. Een nieuwe update (release) van de app blijkt tevens het gebruik te vergroten, zowel voor bestaande gebruikers als voor nieuwe gebruikers.

Wij adviseren over elk aspect van de zichtbaarheid en hoe de app wordt ontdekt en gevonden door gebruikers. Google Play en Apple App Store vereisen beide een andere aanpak. Keyword analyse. Wij definiëren de zoekwoorden en maken de juiste structuur.
– Optimaliseren van de omschrijvingsteksten en korte omschrijvingsteksten
– Advies voor de update teksten
– Concurrentie onderzoek en advies voor de beste categorie
– Advies voor titel en eventueel icon
– Optimaliseren screenshots
– Advies voor een ASO jaarplanning

Wij werken o.a. voor de apps van:

Vergroot het effect van uw marketing campagne

De afgelopen jaren hebben we voor honderden apps de marketing strategieën bedacht. Wat we onze klanten altijd aanraden is om te beginnen met het optimaliseren van de pagina in de App stores. Het effect van een dure marketing campagne is vaak 2x zo groot na het implementeren van een ASO strategie. Bij ASO wordt de presentatie in de app stores geoptimaliseerd. Hierdoor zullen meer mensen uw app vinden, en downloaden. Het effect van het implementeren van de juiste titel, keywords, screenshots, video, icon en omschrijving is onmiddellijk merkbaar, het aantal extra downloads van uw app zal stijgen met maximaal 68%.

Keywords en omschrijvingstekst

Het selecteren van de juiste keywords voor uw app is net als bij SEO een combinatie van inzicht, analyses, tools en ervaring. Het eerste wat we doen als we voor een nieuwe klant (lees: app) aan de slag gaan is een analyse maken van de app. Welke doelgroep wordt er bediend, wat maakt de app bijzonder ten opzichte van concurrerende apps; en op welke high traffic keywords kan een succes worden behaald.

De keywords kunnen in de Apple App Store direct worden ingevuld. Echter is hier maar ruimte voor 100 karakters. Wij zorgen ervoor dat deze ruimte voor zoekwoorden optimaal wordt gebruikt. Bij apps voor Android in de Google Play Store worden de keywords gegeneerd uit de omschrijvingstekst. Wij zorgen voor een ideale opbouw van deze tekst met de juiste balans aan relevante informatie en zoekwoorden.

App titel en App naam

De titel van uw app in de AppStores wordt ook gezien als keyword gebied. Naast de naam van uw app raden wij dan ook altijd aan een omschrijving opgebouwd uit keywords toe te voegen. Prappers geeft hiervoor een duidelijk advies, uiteraard in lijn met uw brand guidelines.

Screenshots en video

Het gebruik van een goede video heeft een positief effect op de conversie van 20%. Aangevuld met goede screenshot kan dit oplopen tot wel 35% conversie stijging. De video wordt zowel door Apple als Google in de eerste positie van de screenshots geplaatst. De video zal dus het meest en als eerste worden bekeken. Wij geven u duidelijke Creatieve briefings voor de productie van goed converterende materialen. Afhankelijk van het pakket is de productie eveneens inbegrepen.

Meer informatie

Vul hieronder je gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Naam en/of bedrijf

E-mail

Bericht
Hou je niet van contact formulieren? Stuur ons dan een email welkom@prappers.com